Пореден смъртен случай с турист в планината:  Турист е починал

...
Пореден смъртен случай с турист в планината:  Турист е починал
Коментари Харесай

Млад турист е паднал фатално в улей на Рила

Пореден смъртен случай с екскурзиант в планината: 
Турист е умрял в региона на Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС). Спасителите обясниха, че това е младеж, който евентуално е паднал в улея, оповестява  

Три отряда на Планинската избавителна работа са взели участие в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков. Самата акция е завършила към 5:00 ч. тази заран.

„ Много комплициран терен, много хлъзгав сектор, употребявани са въжета за втурване в улея, който е доста стръмен и е ситуиран сред връх Злия зъб и връх Ловница “, обясниха от ПСС. 

„ Трябва доста да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, поучават планинските спасители. Да се потегля с подобаваща екипировка и обувки и да не се излиза отвън пътеките и маркировката “, прибавят те. 

От ПСС прецизират още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от през вчерашния ден до през днешния ден. 

„ Не се предлага излизане във високите елементи на планините, атмосферните условия денем ще са неприятни. Ще духа доста мощен вятър, изключително в региона на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо “, споделиха още от ПСС. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР